Forskerlinja

Velkommen som elev på forskerlinja!

Vi på forskerlinja ønsker å ta dere med på en reise gjennom en skoleuke hos oss. Derfor har vi laget et opplegg til hver ukedag der vi fokuserer på ulike fag og tema vi har gjennomgått på forskerlinja. På mandag starter vi med matematikk 1T, som er obligatorisk for oss på forskerlinja. På tirsdag får du prøve deg på naturfag, og på onsdag har vi samfunnskunnskap. På torsdag er det tid for teknologi- og forskningslære, et fag vi på forskerlinja får som en ekstra bonus på Vg1! Fredag er fagdag, og da er det tid for noen morsomme oppgaver. Vi håper du synes "uka" vår er like spennende som det vi gjør!

Mandag: Matematikk 1T

Tirsdag: Naturfag

Onsdag: Samfunnskunnskap

Torsdag: Teknologi- og forskningslære

Bli kjent med 3D-modelleringsprogrammet SketchUp! Oppgaven din er å lage:
  • et kvadrat som er 2000mm*2000mm*2000mm
  • et rektangel på 2000mm*2000mm*4000mm

Programmet er gratis og kan lastes ned på: https://www.sketchup.com/plans-and-pricing/sketchup-free. Til høyre finner du en instruksjonsvideo der du kan bli med oss på å løse oppgaven!

Fredag: Fagdag

Oppgave 1: Frøet, høna og reven

Du skal frakte et frø, en høne og en rev over en elv. For å få frakte alle over elva i sikkerhet må du ta hensyn til følgende:
  • Reven spiser høna.
  • Høna spiser egget.
  • Du kan ikke la noen av kombinasjonene være alene.
  • Du kan kun frakte en over om gangen.

Oppgaven din er nå å finne ut hvordan du skal frakte de over i sikkerhet. Hva blir rekkefølgen?

Oppgave 2: Tårn av papir og teip

Til denne oppgaven trenger du masse papir og teip. Du får 2 minutter på å bygge det høyeste tårnet av papir og teip du greier. Det er ikke lov å støtte det opp av andre ting, tårnet må stå frittstående. Ta tiden med en stoppeklokke. Greier du slå vår rekord 1 meter på 3 minutter? Lykke til!

Scroll to top