Studiespesialisering

Studiespesialisering er linjen som forbereder deg på videre studier og gir deg studiekompetanse slik at du kan søke videre på høyere utdanning. På Frederik II kan du velge mellom fire ulike alternativ:

På Vg1 har man mange fellesfag sammen med klassen sin. I tillegg velger man én av to ulike typer matematikk, og ett av fire ulike fremmedspråk:

  • I matematikk velger man mellom 1T (teoretisk) og 1P (praktisk).
  • Vi tilbyr fremmedspråkene spansk, fransk og tysk.

På hjemmesiden vår viken.no/frederikii-vgs finner du under hver studiespesialiserende linje mer informasjon om matematikk- og språkvalg. Noen av linjene vil ha spesielle krav til valg av matematikk eller ha ekstra obligatoriske fag allerede på Vg1.

På Vg2 og Vg3 velger man fordypning i enten realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi. Da får man mulighet til å velge mellom en rekke interessante programfag og spesialisere seg videre innenfor et fagfelt. Det er såpass mange at det vil være vanskelig for oss å introdusere alle her, men en komplett liste over vårt fagtilbud er tilgjengelig på vilbli.no.

Slik ser en typisk timeplan ut på Vg1

Skoledagen hos oss starter 8.00 og er ferdig 15.30. Men ingen dag er helt lik. Noen dager starter man kanskje senere, og andre er man kanskje ferdig litt tidligere. Hver time varer i 45 minutter, med 10 minutter pause mellom timene. Lunsj er fra 11.30 til 12.00.

 

Midttime på tirsdag

På tirsdager ser timeplanen litt annerledes ut. Da har vi middtime fra 11.30 til 12.20, og skoledagen er ferdig 14.00. For eksempel kan du bruke tiden til å spille bordtennis i kantina, møte venner, jobbe med fag, engasjere deg i elevrådet eller som ung MOTivator, eller kanskje lese en god bok på biblioteket med god musikk på øret!

Fredag = fagdag

På fredager har vi fagdag på Frederik II. På fagdager har man samme fag en hel dag, noe som gir både elever og lærere tid og mulighet til å kunne fordype seg i ulike tema og jobbe systematisk med disse en hel dag. Det gir rom for prosjekter, forskningsarbeid, samarbeid med aktører utenfor skolen og mye moro!

Prøv ut studiespesialisering!

Forskerlinja

Bli med elevene på forskerlinja og opplev en "skoleuke"!

Klikk her

Sosiologi

Norge arrangerer OL, og du skal lage åpningsseremonien!

Klikk her

Psykologi

Lurer du hva som påvirker hvordan vi mennesker tenker og oppfører oss? Prøv deg på faget psykologi her!

Klikk her

Geofag

Nysgjerrig på jorda rundt oss? Kanskje geofag er noe for deg!

Klikk her

Markedsføring og ledelse

Hvorfor kjøper mange iPhone når det finnes andre rimelige alternativ som er like bra?

Klikk her

Kjemi

Hva er egentlig forsuring av havet, og hva har det med global oppvarming å gjøre?

Klikk her

Engelsk 1

Hvorfor trenger vi egentlig lære mer engelsk? Her får du svaret!

Klikk her

Rettslære

Prøv deg på et case i faget rettslære!

Klikk her

Biologi

Lær mer om naturens mangfold og mye, mye mer!

Klikk her

Fysikk

Per har kjøpt et romskip som kan oppnå en hastighet tilsvarende 96% av lyshastigheten. Hvor fort går det egentlig?

Klikk her

Scroll to top