Salg, service og reiseliv

Ønsker du å arbeide med kundebehandling innenfor salgs- eller reiselivsbransjen? Er drømmen å passe på andre personers sikkerhet eller deres eiendeler? Eller være bedriftens ansikt utad samtidig som man skal utføre administrative driftsoppgaver?

På Frederik II kan du velge mellom to alternativer innenfor Salg, service og reiseliv:

På Vg1 har man programfagene forretningsdrift, markedsføring og innovasjon og kultur og samhandling. Av fellesfag har man engelsk, matematikk, naturfag og kroppsøving.

På Vg1 har man programfagene forretningsdrift, markedsføring og innovasjon og kultur og samhandling. Av fellesfag har man engelsk, matematikk, naturfag og kroppsøving. Vi har valgt å periodisere matematikk og naturfag. Det vil si at før jul benyttes alle timene til naturfag, slik at elevene er ferdig med faget og får standpunkt i desember. Deretter starter vi med matematikk, og gjør det samme med det faget ut skoleåret.

En dag i uken er du som elev utplassert i bedrift, både på Vg1 og Vg2 i faget Yrkesfaglig fordypning. Her får du en «smakebit» på arbeidslivet og en mulig døråpner til en framtidig læreplass.

For deg som velger SSR toppidrett vil du få toppidrettsfag sammen med elevene fra studiespesialiserende og idrettsfag på Vg1 og Vg2 innenfor idrettene ishockey, fotball, håndball, innebandy, med mer. På hjemmesiden vår finner du mer informasjon om dette tilbudet.

Etter vg2 har du valget mellom å søke deg til en læreplass i det yrket du ønsker, for eksempel salgsfaget, administrasjonsfaget, sikkerhetsfaget eller reiselivsfaget, eller du kan velge påbygg slik at du får studiekompetanse. Du har også mulighet til å velge påbygg etter eventuell læretid.

Slik ser en typisk timeplan ut på Vg1

Skoledagen hos oss starter 8.00 og er ferdig 15.30. Men ingen dag er helt lik. Noen dager starter man kanskje senere, og andre er man kanskje ferdig litt tidligere. Hver time varer i 45 minutter, med 10 minutter pause mellom timene. Lunsj er fra 11.30 til 12.00.

 

Midttime på tirsdag

På tirsdager er det midttime fra 11.30 til 12.20 for elevene som er på skolen, og skoledagen er ferdig 14.00. For eksempel kan du bruke tiden til å spille bordtennis i kantina, møte venner, jobbe med fag, engasjere deg i elevrådet eller som ung MOTivator, eller kanskje lese en god bok på biblioteket med god musikk på øret!

Fredag = fagdag

På fredager har vi fagdag på Frederik II. På fagdager har man samme fag en hel dag, noe som gir både elever og lærere tid og mulighet til å kunne fordype seg i ulike tema og jobbe systematisk med disse en hel dag. Det gir rom for prosjekter, forskningsarbeid, samarbeid med aktører utenfor skolen og mye moro!

Prøv ut salg, service og reiseliv!

Forretningsdrift

Hvordan beregner man pris på et produkt, etter å ha tatt hensyn til kostnader, marked og miljø? Hvordan utarbeider man et budsjett?

Klikk her

Kultur og samhandling

Hvordan ulike kulturer og bakgrunn kan påvirke kommunikasjon og kundebehandling?

Klikk her

Markedsføring og innovasjon

Lær å bruke kreative metoder for å utvikle ferdigheter i entreprenørskap, å utvikle en forretningside, lage en enkel markedsplan, selge et produkt samt å yte service og utforske servicenivået i ulike virksomheter!

Klikk her

Toppidrett

Fra neste skoleår har du mulighet til å søke på programmet salg, service og reiseliv med toppidrett! Les mer her.

Klikk her

Kurs i trygg læring

Som elev på salg, service og reiseliv får du kurs i trygg læring! Lær mer om det her.

Klikk her

Scroll to top