International Baccalaureate

Ønsker du et studieprogram hvor du blir utfordret både akademisk, kreativt og sosialt? Drømmer du kanskje om studier i utlandet og vil være ekstra godt forberedt? Da kan IB diploma programme være noe for deg.

IB Diploma Programme er et toårig videregående løp (tilsvarer VG2 og VG3) hvor alle fag undervises på engelsk etter internasjonale læreplaner. Det legges mye vekt på kritisk tenkning og faglig tyngde, men også på å utvikle mange ulike sider ved hver enkelt elev. I tillegg til høye faglige krav, får man også mye frihet, siden mange prosjekter tar utgangspunkt i elevens egne interesser og styrker.

Man velger selv seks fag som man fordyper seg i over to år, så man får særdeles gode fagkunnskaper.

Gjennom faget CAS (Creativity, Action, Science) kan man utgjøre en positiv forskjell for andre gjennom service, man utforsker sin egen kreativitet og man utfordrer seg selv gjennom aktivitet. I faget ToK, Theory of Knowledge, utvikler man kritisk tenkning i alle fag. IB passer for deg som er faglig sterk og som har lyst på en videregående-opplevelse litt utenom det vanlige.

Frederik II er den eneste skolen i Nedre Glomma-regionen som tilbyr IB Diploma Programme og hos oss kan du få et skreddersydd fagtilbud og tett oppfølging fra lærere. Flere og flere utenlandske universiteter rekruttere aktivt søkere med IB-bakgrunn, da de ofte er svært godt studieforberedt og ikke minst faglig sterke og allsidige. Du vil være vant til å arbeidsmetoder som er vanlige i høyere utdanning og du vil være på et svært høyt faglig nivå etter endt skolegang.

Slik ser en typisk timeplan ut på Vg2 (første året på IB Diploma Programme)

Skoledagen hos oss starter 8.00 og er ferdig 15.30. Men ingen dag er helt lik. Noen dager starter man kanskje senere, og andre er man kanskje ferdig litt tidligere. Hver time varer i 45 minutter, med 10 minutter pause mellom timene. Lunsj er fra 11.30 til 12.00.

 

Midttime på tirsdag

På tirsdager ser timeplanen litt annerledes ut. Da har vi middtime fra 11.30 til 12.20, og skoledagen er ferdig 14.00. For eksempel kan du bruke tiden til å spille bordtennis i kantina, møte venner, jobbe med fag sammen med andre som har samme fag som deg, engasjere deg i elevrådet eller som ung MOTivator, eller kanskje lese en god bok på biblioteket med god musikk på øret!

Fredag = fagdag

På fredager har vi fagdag på Frederik II. På fagdager har man samme fag en hel dag, noe som gir både elever og lærere tid og mulighet til å kunne fordype seg i ulike tema og jobbe systematisk med disse en hel dag. Det gir rom for prosjekter, forskningsarbeid, samarbeid med aktører utenfor skolen og mye moro!

Prøv ut IB!

Environmental Systems and Societies

How did rabbits, which are not native to Australia, end up there? Time to find out!

Klikk her

Theory of Knowledge

Explore how knowledge is acquired, both as individual quest and as dynamic social activity!

Klikk her

Psychology

What exactly is the Stroop effect? Find out here!

Klikk her

Scroll to top