Idrettsfag

Er du glad i idrett og trening eller ønsker å utvikle deg i din egen idrett? Da kan idrettsfag være et godt alternativ for deg som samtidig vil oppnå generell studiekompetanse. Idrettsfag passer for deg som ønsker å trene og utvikle deg i din egen idrett, toppidrett, eller er interessert i idrett, helse og fysisk aktivitet. På Frederik II blir du inkludert i et skolemiljø med et mangfold av elever, med ulike interesser og idretter. Med tett oppfølging og tilrettelegging fra skolen sine lærere, og i samarbeid med treneren din, vil du få en skolehverdag som hjelper deg til å bli enda bedre i din idrett.

På Vg1 har man mange fellesfag sammen med klassen sin. I tillegg velger man én av to ulike typer matematikk, og ett av fire ulike fremmedspråk:

  • I matematikk velger man mellom 1T (teoretisk) og 1P (praktisk).
  • Vi tilbyr fremmedspråkene spansk, fransk og tysk for elevene som går idrettsfag.

I tillegg til disse skal du velge et valgfritt programfag, enten toppidrett eller breddeidrett.

På Vg1 har du fellesfag, som engelsk, norsk, fremmedspråk og matte, og obligatoriske programfag innen idrettsfag, som aktivitetslære og treningslære. I tillegg til disse kan du velge et valgfritt programfag. Ved å ta idrettsfag oppnår du generell studiekompetanse, som gjør at du kan søke høyere utdanning etter videregående.

På hjemmesiden vår viken.no/frederikii-vgs finner du under mer informasjon om idrettsfag og praktisk informasjon, som for eksempel hvordan du søker deg til linjen og hvilke fag man kan velge på Vg2 og Vg3.

Slik ser en typisk timeplan ut på Vg1

Skoledagen hos oss starter 8.00 og er ferdig 15.30. Hver time varer i 45 minutter, med 10 minutter pause mellom timene. Lunsj er fra 11.30 til 12.00.

 

Midttime på tirsdag

På tirsdager ser timeplanen litt annerledes ut. Da har vi middtime fra 11.30 til 12.20, og skoledagen er ferdig 14.00. For eksempel kan du bruke tiden til å spille bordtennis i kantina, møte venner, jobbe med fag, engasjere deg i elevrådet eller som ung MOTivator, eller kanskje lese en god bok på biblioteket med god musikk på øret!

Fredag = fagdag

På fredager har vi fagdag på Frederik II. På fagdager har man samme fag en hel dag, noe som gir både elever og lærere tid og mulighet til å kunne fordype seg i ulike tema og jobbe systematisk med disse en hel dag. Det gir rom for prosjekter, forskningsarbeid, samarbeid med aktører utenfor skolen og mye moro!

Prøv ut idrettsfag!

Aktivitetslære

Hva er hvilepuls, og hvordan måler vi den?

Klikk her

Idrett og samfunn

Hvordan kan påvirke fysisk aktivitet psykisk helse i tillegg til fysisk?

Klikk her

Toppidrett

Lyst til å fokusere på fotball eller håndball? Prøv deg på noen ulike tekniske oppgaver i din sport!

Klikk her

Scroll to top